U okviru projekta „Poboljšanje kvalitete života hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata kroz razvijanje mreže izvaninstitucionalnih usluga“ koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u Pučko otvorenom učilištu Pouka 06.08.2020. održana je četvrta provedbena radionica.

Radionica je održana u sklopu projektnog Elementa 1: „Pružanje usluga psihosocijalne pomoći“. Kroz aktivnost pružanje usluga psihosocijalne pomoći predviđeno je provođenje programa psihosocijalne potpore hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, stradalnicima Domovinskog rata. Program provodi psihologinja Tatjana Mergl, prof. koja je u okviru radionice održala predavanje na temu ‘Ovisnosti – kockanje’.

Uvodno je stavljen naglasak na to da kockanje i ovisnost o igrama na sreću ne pogađa samo osobu koja ima problem, nego i njegovu obitelj. Govorila je o uzrocima i motivima pojave kockanja, o tipovima kao što su: socijalno (društveno), patološko i profesionalno kockanje. Zaključno da uz stručnu pomoć, obitelj i lokalna zajednica se pokazuju kao najvažnijim faktorima u prevenciji kockanja.

Tijekom cijelog predavanja psihologinja Tatjana Mergl razgovarala je s braniteljima i odgovarala na njihova pitanja.

Radionicu su organizirali korisnik Zajednica Veterana Oklopno Mehaniziranih Postrojbi Hrvatske Vojske i partner na projektu Udruga Veterani Oklopno Mehanizirane Postrojbe HV Karlovac.